Velgen reinigen

TH Poedercoaten levert complete oplossingen voor het reinigen van velgen.

Ultrasoon reinigen van velgen.​

Utrasoon reiniging wordt al lange tijd in de industrie toegepast. De Tiresonic RW301 en RW302 ultrasoon reinigers zijn speciaal ontwikkeld voor velgen met of zonder band. Doordat de velgen met of zonder band gereinigd kunnen worden hebben we deze ultrasoon reinigers bij uiteenlopende bedrijven geleverd.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan auto- en bandenbedrijven die als service de velgen met band reinigen voor het klant. Normaal is dit een tijdrovende klus, maar met een ultrasoon reiniger is dit zo gedaan.

Bij CNC bewerkingen van velgen is een perfecte reiniging een basisvoorwaarde voor een optimaal resultaat. De eisen aan een reinigingsoplossing zijn dan ook hoog. Wij hebben de meeste oplossingen getest. Alle geteste oplossingen reinigden of niet voldoende of beschadigde de velgen. De oplossing vonden wij in het ultrasoon reinigen.

De ultrasoon oplossingen van Tiresonic zijn zeer efficiënt en doeltreffend. Het wiel wordt automatisch opgespannen en door een hydraulische lift in het ultrasoon bad geplaats. Vervolgens start de reiniging in het ca 50°C hete bad. De velg wordt door miljoenen imploderende cavitatie bellen gereinigd. Dankzij de gepatenteerde rotatietechnologie duurt deze cyclus gemiddeld maar 2 minuten en is het gebruik van agressieve chemicaliën en mechanische hulpmiddelen niet nodig. Na de cyclus wordt het wiel automatisch uit het bad getild. Dankzij de hoge temperatuur van het water drogen de wielen onmiddellijk

Tiresonic RW301 ultrasoon

De voordelen

 • Perfect was resultaat.
 • Wielen drogen onmiddellijk.
 • Eenvoudige bediening.
 • Geen nabewerking nodig.
 • Reinigen tot de kleinste structuren.
 • Programmeerbare was tijden

Naast het ultrasoon reinigen leveren wij verschillende wastafels en afspoelplaatsen.

Eigenschappen

 • De ideale werkhoogte en de grote hoeveelheid werkruimte maakt het voorbereiden aangenaam.
 • De wastafel is gemaakt van rvs en voorzien van een gegalvaniseerd rooster.
 • Het frame is gepoedercoat in een zwarte afwerking (kan op aanvraag ook in andere kleuren geleverd worden).
 • De wastafel is voorzien van een gat met een diameter van 50mm, hier kunt u gemakkelijk een chiffon op aansluiten.
 • Leverbaar in verschillende afmetingen.


Afmetingen: L×B×H

Buitenmaat: 1400×810×1350 mm

Velgen reparatie machine

De moeilijkheid ligt in de detectie van de velgcontour, omdat de velg identiek moet worden bewerkt met behoud van de originele velgcontour. De contouren of de CAD-gegevens van de fabrikanten zijn echter over het algemeen niet toegankelijk. Door de velgcontour vooraf te registreren met behulp van het geïntegreerde registratiesysteem, kunnen onze CNC-machines het velgoppervlak machinaal bewerken tot 1μ (1/1000 mm) om zo het gewenste glanspatroon te verkrijgen, net als het origineel. Bovendien is het mogelijk om bestaande randcontouren op te slaan in een database, zodat elk wieltype slechts eenmaal hoeft te worden ingelezen. Als een bewerking van hetzelfde wieltype moet worden uitgevoerd, wordt de bestaande contour uit de database gehaald.

Neem vrijblijvend contact met ons op!