Poedercoat Systemen

TH poedercoaten is leverancier van professionele poedercoat installaties.

Onze systemen zijn speciaal ontwikkeld voor het poedercoaten van velgen. Profiteer van onze jarenlange ervaring.

Onze systemen zijn speciaal ontwikkeld voor het poedercoaten van velgen. Profiteer van onze jarenlange ervaring.Het poedercoaten van velgen als professional vergt naast de juiste kennis ook een installatie van hoogwaardige kwaliteit.

TH Poedercoaten kan u helpen met het juiste systeem te leveren. Onze systemen zijn helemaal ingericht voor het poedercoaten van velgen.Van standaard Plug and Play systemen tot complexe hangbaansystemen.Al onze systemen zijn electrisch, gasgestookt en mazoutgestookt leverbaar. Vraag naar de mogelijkheden.

TH Poedercoaten Basis Setup

Eigenschappen

 • Hoogwaardige elektrische oven met PLC-besturing.
 • Speciaal ontworpen voor het poedercoaten van velgen.
 • Multicolor frequentie regelaar.
 • Gemaakt van gegalvaniseerd plaatstaal met 150 mm isolatie.
 • Smart poedercabine met PLC besturing.
 • Voorzien van 8 patroonfilters met automatische reinigingsfunctie
TH Poedercoaten systeem

Dit poedercoat systeem is speciaal ontworpen voor het poedercoaten van velgen.

Onze TH-N poedercoat installatie is speciaal ontworpen voor het poedercoaten van velgen. Zowel de poederwand, oven en ovenkarren hebben wij ontwikkeld om op een zo efficiënt mogelijke wijze velgen te poedercoaten zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Zo passen er in de ovenkarren 4 velgen aan draaihaken. Hierdoor wordt de gebruiker in staat gesteld om een ovenkar met 4 velgen in zijn geheel voor de poederwand te rijden. Door het gebruik van draaihaken zijn de velgen makkelijk voor de poederwand te draaien. Zonder draaihaken is het zelfs mogelijk om 8 velgen in een ovenkar te hangen.

De poederwand is voorzien van 2 krachtige motoren met ieder 4 patroonfilters. Na het poedercoaten worden deze filterpatronen uitgeklopt door middel van perslucht. Het overtollige poeder wordt opgevangen in speciale opvangbakken.

Uitgangspunt bij het ontwerp van de oven was om deze zo compact mogelijk te houden waarbij er capaciteit is van 4 tot 8 velgen per ovenrun. Door het compacte ontwerp heeft de oven een zeer korte opwarmtijd. Dankzij een luchtcirculatie unit in het dak van de oven wordt de lucht heel gelijkmatig verdeeld. Dit zorgt voor een snelle en gelijkmatige warmteoverdracht op de producten. Door middel van onze PLC besturing kunnen temperatuur en procestijd eenvoudig worden ingesteld. Overtollige dampen worden via een speciale dampafvoer afgevoerd.

Voorbeeld van een product meting

Op de velg meten we de dikke en dunne delen om zo een beeld te krijgen van de opwarm tijd van het te poedercoaten product.

Naast de product meting meten we ook de luchtstroom in de oven dit verteld ons of we de juiste temperatuur halen en hoe lang we een product (velg) moeten curen/moffelen in de oven.

Aan de hand van deze data kunnen we de baktijden(moffel tijd ) uitrekenen voor de verschillende poeders. Deze data is cruciaal voor het juist poedercoaten van een velg.

Wilt u een demonstratie of wilt u een offerte ontvangen?

Informatie en trainingen

Naast het leveren en inbedrijfstellen van onze installaties verzorgen wij ook trainingen op maat. Samen met de klant wordt gekeken welke behoefte er is. Op basis hiervan zullen wij een passende training aanbieden.

Kennis is de sleutel tot succes.
Beschikt u al over de nodige ervaring met het poedercoaten van velgen? Dan volstaat wellicht een beknopte uitleg over de installatie en poederspuit. Heeft u nog geen ervaring? Geen probleem, na onze training is ieder cursist een professional in het poedercoaten van velgen.

Trainingen zijn maatwerk.
Standaard leveren wij onze installaties met een uitgebreide uitleg over het systeem. We voeren hierbij ook meerdere oven en productmetingen uit. Met verzamelde data weet u precies de moffeltijden voor de verschillende toepassingen. Dit is cruciaal voor de verschillende bewerkingen van velgen. Deze uitleg en metingen zijn uit te breiden met trainingen van onder andere:

 • Blanke poedercoat lakken zetten over afgedraaide CNC velgen.
 • Schade uit een velg halen.
 • Poedercoatprimers zetten.
 • Verschillende kleuren poedercoaten.
 • Candy poedercoat kleuren zetten.
 • Blanke poedercoat lakken zetten over gepoedercoate velgen.
 • Complete lijst met de door ons geselecteerde poeders.
 • Poedercoat/natlaksysteem voor velgen.

Een poedercoat systeem op maat!

Naast het leveren van onze standaard poedercoat setup leveren wij ook systemen op maat

Dit kan uiteenlopen van 1 of meerder ovens uitgevoerd met karren of hangbaansystemen.

Wij denken graag met u mee en kunnen samen met u een juiste routing uittekenen en geheel naar u wensen ontwerpen.

TH Spuitcabine

Poedercoat natlak systeem

Bij TH Poedercoaten krijgen we wekelijks de vraag hoe wij velgen zo strak en in de originele kleur kunnen poedercoaten.

Wij maken gebruik van een poedercoat natlak systeem op deze manier kunnen wij velgen herstellen in originele kleuren die niet als poedercoat verkrijgbaar zijn en toch de kwaliteit van een poedercoat leveren.

Voor dit proces gebruiken we een speciale poedercoat primer die als eigenschap heeft dat de natlak er een goede hechting op heeft (deze hoeft dus niet eerst geschuurd te worden). Vervolgen spuiten wij met speciale natlakken (dit zijn lakken die op hoge temperatuur worden aangebracht) over de poedercoat primer waarna deze word gemoffeld en vervolgens word afgewerkt met een acrylaat poedercoat blanke lak.

Voor een juiste toepassing van deze poedercoat natlakbewerking hebben we een spuitcabine ontwikkeld die geheel past in de poedercoat lijn. Deze is zowel beschikbaar voor een hangbaan systeem als wel voor het gebruik van karren.

Natlak kan direct worden opgebracht over de poedercoat primer.

 • Wielen kunnen op temperatuur gespoten worden voordeel is dat ze direct drogen in de oven dit scheelt aanzienlijk in de proces tijden.
 • Originele kleuren spuiten in een poedercoat kwaliteit

Bij een professionele poedercoat installatie hoort ook een professionele poederspuit.

TH Poedercoaten is officieel dealer van Nordson en wij werken al jaren met Nordson als onze poederspuit leverancier.

Nordson Encore® LT manual powder spray system
Bewezen prestaties. Uitzonderlijke veelzijdigheid en controle. Het handmatige poedercoating systeem Encore® LT is ontworpen voor robuust, dagelijks gebruik. Het Encore LT-systeem bevat alle juiste functies voor een betaalbare prijs, is duurzaam, gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden en biedt superieure overdrachtsefficiëntie en algehele coatingprestaties voor de productie van afgewerkte producten van de hoogste kwaliteit.

De Encore LT spray Gun is de lichtste en best gebalanceerde Gun die vandaag verkrijgbaar is, met een ergonomisch ontwerp dat het werk van de spuiter gemakkelijker maakt. Het bevat PowerPurge *, voor het eerst geïntroduceerd door Nordson, en een functie waar operators nu op aandringen.

Poedercoat

Kenmerken Encore LT

 • Bewezen prestaties – helpt spuiters de meest efficiënte, consistente deeldekking en hoogste finish kwaliteit te behalen.
 • 100.000 volt – levert maximale First-pass overdrachts efficiëntie.
 • Robuuste handgreep, trekker en kabelontwerp – is bestand tegen de constante pistool beweging die wordt geassocieerd met handmatig spuiten, en verzekert eenvoudig onderhoud wanneer nodig.
 • Extra PowerPurge trigger – reinigt het poeder pad van de basis van de hendel door de nozzle, voorkomt interne poeder opbouw om optimale sproei prestaties te garanderen met een breed scala aan poeder materialen.

Neem vrijblijvend contact met ons op!