Spuitcabine

TH poedercoaten is leverancier van professionele spuitcabines voor velgen.

Onze spuitcabine is speciaal ontworpen voor het natlakken van velgen. Uitgangspunt was de mogelijkheid om een complete velgenkar in zijn geheel naar binnen te kunnen rijden. De spuitcabine is voorzien van een robuuste schuifdeur.

TH Poedercoaten Spuitcabine

Werking

Om een stofvrije omgeving te creëren wordt gewerkt met een overdruk. Dit houd in dat de druk binnen de cabine hoger is dan buiten de cabine. Door middel van een regelsysteem kan de druk zo worden afgesteld dat stof en vuil niet de cabine in worden gezogen.

De spuitcabine is ontworpen voor het handmatig spuiten van velgen.

De spuitcabine is ontworpen voor het handmatig spuiten van velgen. Door middel van karren worden de velgen hangend aan draaihaken in de spuitcabine gereden.

De behuizing van de cabine is gemaakt van 1 mm en 1.5 mm gegalvaniseerd plaatstaal. De schuifdeur hangt in een sterke stalen constructie.

De inblaas en uitblaas units worden als losse onderdelen gemonteerd. Dit zorgt dat het geheel een sterke verbinding heeft.   

Om te zorgen voor een optimale homogene luchtstroom wordt schone (gefilterde) lucht via het plafond in de cabine geblazen en via de zijwand afgezogen.

Poedercoat natlak systeem

Bij TH Poedercoaten krijgen we wekelijks de vraag hoe wij velgen zo strak en in de originele kleur kunnen poedercoaten.

Wij maken gebruik van een poedercoat natlak systeem op deze manier kunnen wij velgen herstellen in originele kleuren die niet als poedercoat verkrijgbaar zijn en toch de kwaliteit van een poedercoat leveren.

Voor dit proces gebruiken we een speciale poedercoat primer die als eigenschap heeft dat de natlak er een goede hechting op heeft (deze hoeft dus niet eerst geschuurd te worden). Vervolgen spuiten wij met speciale natlakken (dit zijn lakken die op hoge temperatuur worden aangebracht) over de poedercoat primer waarna deze word gemoffeld en vervolgens word afgewerkt met een acrylaat poedercoat blanke lak.

Voor een juiste toepassing van deze poedercoat natlakbewerking hebben we een spuitcabine ontwikkeld die geheel past in de poedercoat lijn. Deze is zowel beschikbaar voor een hangbaan systeem als wel voor het gebruik van karren.

Natlak kan direct worden opgebracht over de poedercoat primer.

  • Wielen kunnen op temperatuur gespoten worden voordeel is dat ze direct drogen in de oven dit scheelt aanzienlijk in de proces tijden.
  • Originele kleuren spuiten in een poedercoat kwaliteit
Wilt u een demonstratie of wilt u een offerte ontvangen?

Neem vrijblijvend contact met ons op!

TH Poedercoaten
Uw specialist in velgenreparaties en oppervlakte techniek.​

TH Poedercoaten BV
4.7
Gebaseerd op 26 beoordelingen
powered by Google
js_loader

Contactgegevens
Tel: +31(0)26-7024896
Email: info@thpoedercoaten.nl 
Website: www.thpoedercoaten.nl

KvK 74423479
IBAN NL47 INGB 0005 9318 88
BIC  INGBNL2A       
BTW-Nr. NL8598.91.859.B01

Adresgegevens
TH Poedercoaten B.V.
P.Calandweg 32
6827 BK Arnhem

Openingstijden 
Ma. – Vr. 9.00 – 17.00 uur