Velgen natlak systeem

TH Poedercoaten is exclusief Rimco dealer Benelux.

Velgen herstellen in de originele kleur?​

Velgen Natlak systeem Rimco

Bij het vervaardigen van originele velgen worden deze eerst voorzien van een poedercoat primer om vervolgens de kleur in een natlak aan te brengen bij een objecttemperatuur van bijvoorbeeld 60 ° C. Zonder oven is dit dus niet mogelijk. Voor (poedercoat) bedrijven is dit echter een mooie oplossing.

Met onze unieke 3-laagse Rimco oplossing is het mogelijk om velgen te herstellen in de originele kleur met de kwaliteit van een poedercoat behandeling.

Het proces start met een poedercoat primer geschikt voor natlak. Deze primer heeft een meer open structuur waardoor de natlak een optimale hechting heeft en mooi ‘’vloeit’’.

Hierna brengen we de gewenste originele kleur aan. Aangezien deze op een heet object aangebracht wordt is dit veel makkelijk aan te brengen dan een normale natlak. Bijkomend voordeel is dat de lak snel droogt. Na 10 minuten in de oven zijn ze klaar om voorzien te worden van een blanke poedercoat acrylaat.

Alle benodigde poeders en lakken zijn bij ons verkrijgbaar.

  • Primers in verschillende kleuren.
  • Originele lakken voor velgen.
  • Blanke acrylaat poeder en blanke lakken.
  • Hieronder een kleine greep uit onze collectie.

Ook werken met ons Rimco natlak systeem?

Rims Renovation System

Bent u op zoek naar poeders en lakken die worden gebruikt bij de productie van originele velgen? Met ons innovatieve Rimco systeem bent u verzekerd van de beste poedercoatings en lakken welke ingezet worden bij de productie van premium velgen.

 

TH poedercoaten is totaalleverancier van bedrijven die op professionele wijze velgen herstellen. Van CNC machines, poedercoat installaties en spuitcabines tot originele lakken en poedercoatings. Ook voor specifieke trainingen kunt u bij ons terecht. 

Nooit meer kleurverschil ten opzichte van het origineel!

Rimco poedercoatings en lakken worden wereldwijd gebruikt door ’s werelds grootste producenten van aluminium velgen. Deze producten waren tot een aantal jaren geleden exclusief beschikbaar voor deze producenten.  Om in te spelen op de behoefte van de markt is dit systeem een aantal jaren geleden ook geïntroduceerd voor professionele velgherstel bedrijven.

 

In dit systeem gaan we altijd uit van drie lagen. Een poedercoating primer, gevolgd door een thermische lak waarna een blanke (poeder) lak wordt aangebracht. De afzonderlijke lagen van het systeem zijn ontworpen om een probleemloze hechting en compatibiliteit met de volgende laag mogelijk te maken.

 

Daarnaast worden de corrosie werende primers ook vaak toegepast in een drie- laags poedercoat systeem. De blanke poedercoatings worden ook vaak gebruikt bij de afwerking van CNC afgedraaide velgen. De (low bake) blanke poedercoatings vloeien zeer mooi en hebben een optimale hechting.

Blanke Acrylaat Poedercoat

De kleurloze hoogglans acrylaat poedercoat is een zeer gespecialiseerd product, bedoeld als derde laag in het RIMCO velgen systeem.

 

Het product is voornamelijk transparant (met name acrylpoeders), daarom zien de wielen die zijn gelakt met RIMCO-basislak, gepoedercoat met blanke acrylaat poeder, er precies hetzelfde uit. Het is een poedercoat ontwikkeld voor elektrostatische toepassing, met een zeer goede hechting op basisverven, zeer goede vloei-eigenschappen en uitstekende mechanische en chemische weerstandseigenschappen.

 

 

Velgenlakken

RRS PRIMERS

Gespecialiseerde poedercoating, bedoeld als eerste laag in het RIMCO aluminium wielrenovatiesysteem. Ontwikkeld op basis van epoxy- en polyesterharsen

Velgenlak

Een technologisch geavanceerde dunnere vloeibare autolak, aan te brengen als tweede laag in het RIMCO aluminium wielrenovatiesysteem.

Thermohardend product, meestal op basis van acryl- en melamineharsen. Geschikt voor toepassing door middel van pneumatisch spuiten, met of zonder elektrostatica. De lak kenmerkt zich door een zeer goede hechting op de primer, hoge kleurstabiliteit en zeer hoog rendement.

Oven drogen:

150°C – 15 minuten.

Moet worden gebruikt op een met poeder behandeld oppervlak.

Vereiste objecttemperatuur bij het aanbrengen van de lak: 80°C

Een kleine greep uit onze collectie

Neem vrijblijvend contact met ons op!