Velgen Poedercoaten

Overweegt u om uw velgen te herstellen? Bijvoorbeeld omdat uw velgen beschadigd of gecorrodeerd zijn. Of wil u uw velgen in een andere kleur?

Neemt u dan eens vrijblijved contact met ons op. TH Poedercoaten is het adres om uw velgen te poedercoaten in Arnhem.

Velgen poedercoaten of velgen spuiten?

Een veel gestelde vraag aan ons is ‘’moet ik mijn velgen laten spuiten of poedercoaten?’’. Aan beide opties zitten een aantal voor en nadelen. Het coaten van velgen is een mooie en duurzame oplossing. Wij raden in heel veel gevallen dan ook deze oplossing aan. Nadeel is dat poedercoat niet te mengen is. Originele kleuren zijn dan ook niet te coaten. Velgen spuiten in de originele kleur is wel een mogelijkheid. Natlak is in iedere gewenste kleur te mengen dus zijn de mogelijkheden wat betreft kleuren eindeloos. Groot nadeel van het lakken van velgen is de duurzaamheid. Gespoten velgen kunnen minder goed tegen extreme weersinvloeden, pekel en velgenreinigers. Ook corrosie vanuit de velg zelf is een probleem wat wij vaak zien. Indien u uw velgen in de originele kleur wenst, combineren wij het poedercoaten van velgen met het spuiten. Het beste van twee werelden!

Daarnaast krijgen wij ook vaak de vraag of wij naast aluminium velgen poedercoaten ook stalen velgen poedercoaten. Jazeker, stalen velgen lenen zich ook prima om te poedercoaten. Motorvelgen poedercoaten? Geen probleem.

Het proces van velgen poedercoaten.

Stap 1: Chemisch ontlakken van de velgen. Na het ontlakken zijn de velgen ontdaan van alle lak. Deze behandeling is essentieel voor een optimaal eindresultaat.

Stap 2: Stralen van de velgen. Aangezien de velgen ontdaan zijn van alle lak kunnen wij deze aanstralen met een hele fijne korrel en met heel weinig druk. Eigenlijk stralen wij enkel nog voor de hechting van de poedercoat primer.

Stap 3: Repareren van de stoeprandschade. Nadat wij de schade aan uw velg verwijderd hebben zit de voorbereiding er op.

Stap 4: Primer zetten. Afhankelijk van de kleur waarin wij uw velgen coaten bepalen we de kleur van de primer.

Stap 5: De kleur coaten. Nadat de velgen afgekoeld zijn na de oven run met de primer is het tijd om de kleur te coaten.

Stap 6: Blanke poederlak coaten. Velgen poedercoaten eindigen wij altijd met een blanke lak. Ook deze brengen wij aan in een poedercoat. Uiteraard in de door u gekozen afwerking. Mat of hoogglans.

Poedercoat-TH
Spuitcabine

Het proces van ons poedercoat/natlak systeem voor velgen.

Stap 1 tot en met 4 zijn gelijk aan die van het velgen poedercoaten.

Stap 5: We zetten een tweede laag primer. De kleur van de primer is afgestemd op de kleur waarin we uw velgen spuiten. Deze speciale primer geschikt voor natlak zorgt voor een optimale hechting.

Stap 6: De kleur spuiten. Wij gebruiken de originele lakken die gebruikt worden bij de productie van originele velgen. Wij lakken uw velgen in de door u gewenste (originele) kleur.

Stap 7: Blanke poederlak coaten. Aangezien de natlak zou verkleuren bij een te hoge temperatuur in de oven gebruiken we bij dit systeem low bake poeders. Ook hier kunt u weer kiezen tussen een matte of een hoogglans afwerking.

Wat zijn de kosten voor velgen poedercoaten? Klik hier

Voorbeelden

Hier volgen enkele voorbeelden. Volg ons op Facebook en Instagram, dan blijft u op de hoogte van de laatste voorbeelden en kleuren.

Neem vrijblijvend contact met ons op!